Alles los

 

Meer..

Alles los>

Floris zijn wilde mannen reis>

Geldcreatie>

Esther Jacobs >

Deze realiteit >

 

IMG2393

Alles los

 

Om een volgende stap kunnen maken, dien je het oude los te laten, ongeacht de onzekerheid die het lijkt te geven. Deze uitdaging zijn we ook aangegaan. Zekerheid van vast inkomen hebben we tijdelijk losgelaten. Op dit moment doet Floris werkervaringen op, op een totaal ander werkgebied dan het werkgebied waarvoor hij heeft gestudeerd.

Werk en inkomen los

We hebben tot nu toe een zelfstandiger levensstijl ontwikkeld en we merken dat werk/inkomen precies op het juiste moment komt als dat nodig. Tot nu toe kunnen we rondkomen van het geld dat wordt verdient. Door de vrijheid en flexibiliteit kunnen we ons inzetten in de vorm van ondersteuning bij allerlei andere bezigheden/goede doelen die onze aandacht vragen. We kunnen tegelijkertijd ontdekken wat echt naar ons hart ligt.

Eigen woonplek los

Het tweede wat we hebben losgelaten is de zekerheid van onze eigen plek. Het verlangen om in harmonie met de natuur te leven was niet realiseerbaar op onze woonlocatie. Dit was een tijdelijk situatie. We hebben ons huis te koop gezet in april 2016 en in augustus 2017 is het verkocht.

Onze spullen hebben we opgeslagen in een opslagruimte en leven nu tijdelijk in bij ouders op de Utrechtse Heuvelrug. We genieten, merken we, van de centrale ligging in Nederland en van het prachtige omliggende bos, al is het hier veel drukker dan in het oosten van het land.

Alles los...Zelfs onze relatie

Natuurlijk laten we niks achterwege dus ook onze relatie zijn we voortdurend aan het waarnemen. Hoe verhouden wij ons naar elkaar? Is het een gezonde relatie met zelfstandigheid en respect naar elkaar? Wie zijn we los van elkaar? Wat is versterkend en verzwakkend aan een relatie? Beide vinden wij dit leuk om dit samen te onderzoeken op allerlei manieren om een zo fijn mogelijke relatie met elkaar te hebben.

Inkeer. Solo en de wildeman

De maand november 2017 hebben wij aangewend tot een onderzoek naar onze zelfstandigheid door ieder onze eigen weg te gaan om te ervaren wie we zelf in onze eigen essentie zijn.

We vinden het leuk de essentie van mens zijn diepgaand te onderzoeken en beleven. Floris is bijna een maand lang naar Frankrijk geweest om zijn ‘wildeman’ nog meer te bevrijden door te gaan sparren met Hans Roverts. Tessa is onder andere bezig geweest met haar schrijf- schilder- en tekenwerk Zie haar website.Het was een bijzonder verrijkende ervaring met een bijzonder einde.

We zouden namelijk een volle maand geen contact met elkaar hebben, maar na drie weken hadden we alle twee, los van elkaar, het gevoel dat de periode van reflectie voldaan was. Het leuke was dat Tessa na die drie weken precies hetzelfde gehad gedroomd wat Floris tegelijkertijd voor zichzelf had uitgesproken.Wat tessa gedroomd had werd bevestigd door een skypeverzoek van Floris en een paar dagen later troffen we elkaar in Frankrijk. Dit was een interessante ervaring omdat we toch een hele tijd van los van elkaar leefden. Het was inzicht gevend.

Het leven is een prachtig ontdekkingsverhaal. We zijn benieuwd wat er allemaal nog meer komt.

 

Hoe kan het anders? Creatiever? Vrijer? Zelfstandiger? Zelfvoorzienender? We hebben zelfs onze vorige auto destijds voorzien van een waterstofgas voorzieing waardoor de auto zuiniger reed. Info hierover (Komt nog)

 

Schermafbeelding20161210om144830

Floris zijn wilde mannen reis

Een verslag van zijn interessante ervaring ..

(Komt nog)

Schermafbeelding20161210om151230

Geldcreatie

Nee het is niet wat het lijkt..de wereld van geld. Geldcreatie..we weten er eigenlijk zo weinig van.

Zie hier wat interessante links van youtube filmpjes over geldcreatie in de wereld en hoe we in een systeem leven van verlies in plaats van overvloed..

(Komt nog)

geld

Esther Jacobs

boek wereldburgers

Esther heeft een heel interessant boek geschreven genaamd 'Wereldburgers'. Het gaat over de noodzaak om het systeem aan te passen om vrijer te kunnen leven. Oude regels beperken de huidige beweging naar een vrijere wereldse leefstijl..etc.

(Komt nog)

Schermafbeelding20180208om154329

Deze realiteit?

Is deze werkelijkheid wel zoals we gewoon aannemen dat deze is? Wat houdt deze werkelijkheid precies in en wie zijn wij?

(Komt nog)

 

reality1

 

Copyright © Artessa Art and Webdesign 2014-2018
All Rights Reserved